Uit een wereldwijde, brede stroom boeken, tijdschriften, blogs en andere publicaties filteren we alles wat een frisse blik mogelijk maakt. Om de twee weken sturen we u de nieuwsbrief boordevol met seintjes over de “oogst” van de voorbije periode.
Alles bij elkaar is niet meer dan twee minuten nodig om het stukje te lezen en te beoordelen op bruikbaarheid: inspiratie, een frisse gedachtekronkel, een aanzet tot verbeelding en vooral: tot actie!

Lidmaatschap van de 2MinuteAcademy is gratis.

Innovatie

RSS Innovatie

 • Een verbetering is nog geen innovatie
  Ons werk speelt zich af op het niveau van alledag. Het is hier dat u alle ruilprocessen uitvoert en ook best trots bent op alles wat u presteert. U verricht handelingen, bedenkt nieuwe dingen en probeert duizend-en-één problemen c.q. uitdagingen het hoofd te bieden. Wanneer u op dit niveau verbeteringen aanbrengt, dan zijn dat geen […]

Leiderschap

RSS Leiderschap

Duurzaamheid

RSS Duurzaamheid

Klanten

RSS Klanten

 • (Klanttevredenheids)metingen leveren niets op
  In de loop der jaren zijn miljarden weggegooid aan onderzoeken en metingen die geen enkele informatie opleverden/opleveren over wat klanten echt belangrijk vinden en wat ons gedrag echt bepaalt. Daar zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste reden waarom u aan metingen en enquêtes geen actie kunt verbinden, is dat de klanten het ook niet doen.

Dwarsdenken

RSS Dwarsdenken

Ondernemerschap

RSS Ondernemerschap

 • Andere moraal voor bedrijven dan voor individuen?
  Bij ruilprocessen - het woord zegt het al - gaat het om nemen én geven. Het is de bedoeling dat we het principe van leven en laten leven daarbij hanteren. Wie goedwillend is, laat de anderen in hun "waarde". Wie kwaadwillend is, denkt alleen maar aan zichzelf en probeert zoveel mogelijk te nemen en zo […]

Trends

RSS Trends

8erlijk Management

RSS 8erlijk Management

 • U hebt geen verandermanagement nodig
  Ik kan mij voorstellen dat enige lichte paniek zich van u meester maakt in het vooruitzicht van allerhande kamerbrede verandertrajecten om de 8 disrupties te realiseren. En medewerkers willen helemaal niet veranderen!