Uit een wereldwijde, brede stroom boeken, tijdschriften, blogs en andere publicaties filteren we alles wat een frisse blik mogelijk maakt. Om de twee weken sturen we u de nieuwsbrief boordevol met seintjes over de “oogst” van de voorbije periode.
Alles bij elkaar is niet meer dan twee minuten nodig om het stukje te lezen en te beoordelen op bruikbaarheid: inspiratie, een frisse gedachtekronkel, een aanzet tot verbeelding en vooral: tot actie!

Lidmaatschap van de 2MinuteAcademy is gratis.

Innovatie

RSS Innovatie

  • Succesvolle innovaties zijn vanzelfsprekend
    Hoe konden we vroeger zonder mobieltje, gps en geldautomaat? Deze overdenkingen maken we allemaal. Maar omgekeerd geldt dit ook: als een innovatie niet aanvoelt als de doodnormaalste zaak van de wereld, dan wordt ze niks.

Leiderschap

RSS Leiderschap

  • Waarom Peter Drucker er volkomen naast zat
    In 1954 choqueerde de "insider" Peter Drucker het managementwereldje met de mededeling dat het doel van een bedrijf niet het creëren van aandeelhouderswaarde was, maar het creëren van (minstens) één klant. Beide zijn echter even fout.

Klanten

RSS Klanten

Dwarsdenken

RSS Dwarsdenken

Ondernemerschap

RSS Ondernemerschap

8erlijk Management

RSS 8erlijk Management

  • Management en de gesmeerde boterham
    "Managen" betekent "controleren", "beheersen".  Het managementvak is dan ook gericht op het onder controle krijgen en houden van zoveel mogelijk factoren en gebeurtenissen. Maar is deze activiteit niet bij voorbaat tot mislukken gedoemd?