Uit een wereldwijde, brede stroom boeken, tijdschriften, blogs en andere publicaties filteren we alles wat een frisse blik mogelijk maakt. Om de twee weken sturen we u de nieuwsbrief boordevol met seintjes over de “oogst” van de voorbije periode.
Alles bij elkaar is niet meer dan twee minuten nodig om het stukje te lezen en te beoordelen op bruikbaarheid: inspiratie, een frisse gedachtekronkel, een aanzet tot verbeelding en vooral: tot actie!

Lidmaatschap van de 2MinuteAcademy is gratis.

Innovatie

RSS Innovatie

  • 5 innovatiefabeltjes
    Bij alle populaire managementthema's horen Wetten en Principes. Op een enkele uitzondering na, is het volstrekt onduidelijk waar ze vandaan komen en of iemand ze ueberhaupt wel eens aan de waarheid heeft getoetst. Op den duur gaan ze hun eigen leven leiden en ontlenen hun betrouwbaarheid alleen maar aan het feit dat je ze overal […]

Leiderschap

RSS Leiderschap

Klanten

RSS Klanten

  • Klanten hebben gekozen: "Wij willen melkvee zijn"
    Een hele week "Black Friday", gevolgd door de "Black Friday Nadagen" en "Cyber Monday". Meteen daarna de pakjesavondinkopen. Gelukkig is de 13de maand op komst om de kerstaankopen te financieren. Waar is het succes van deze acties aan te danken?

Dwarsdenken

RSS Dwarsdenken

Ondernemerschap

RSS Ondernemerschap

8erlijk Management

RSS 8erlijk Management

  • Management en de gesmeerde boterham
    "Managen" betekent "controleren", "beheersen".  Het managementvak is dan ook gericht op het onder controle krijgen en houden van zoveel mogelijk factoren en gebeurtenissen. Maar is deze activiteit niet bij voorbaat tot mislukken gedoemd?